Регија

Регија
"Територија", СССР, 1978, кол. , 98 мин. Киноповест. По роману О. Куваева. Јунаци филма - геолога, Проспецторс Арктик. Радња се одвија у средином 50-тих. Цаст: Донатас Банионис (. види Банионис Донатас) , Владимир Летенко Иури Шерстнев (. види Шерстнев Иури) Иевгени Герасимов ( см. Герасимов Евгениј) , Нинел Засукхина, Леонти полохо ( см.

"територија", СССР, 1978, кол. , 98 мин.
Киноповест.
По роману О. Куваева.
Јунаци филма - геолога, Проспецторс Арктик. Радња се одвија у средином 50-тих.
Цаст: Донатас Банионис (. види Банионис Донатас) , Владимир Летенко Иури Шерстнев (. види Шерстнев Иури) Иевгени Герасимов ( см. Герасимов Евгениј) , Нинел Засукхина, Леонти полохо ( см. полохо Леонти) , Владимир Ломизе, Дмитри Кузнетсов, Николаи Волков ( см. ВОЛВЕС Ницхолас) , Валентин Пецхников ( см. Пецхников Валентин) , Мицхаел Глузски ( см. Глузски Микхаил) , Николаи Засукхин ( см. Засукхина Николаи) , Алекандер Тавакал, Зое Цхооду.
Режија: Алекандер Сурин (. види Суринам Александар) .
Сценарио: Олег Слика.
оператор Иури Невски ( види Иури Невски.) .
Продукција Дизајнер: Николај полиаков.
Композитор Едуард Артемиев ( види АРТЕМИЕВ Едуард.) .
Звук: Рам Собинов ( види Рам Б. Собин.) .

Енциклопедија кинематографије. 2010.